Preview Mode Links will not work in preview mode

A Fost Odată

Aug 7, 2022

Te-ai întrebat de ce sunt atât de puține femei despre care înveți în cărțile de istorie, literatură sau științe? Poți să dai câteva exemple de femei remarcabile pe care România le-a avut de-a lungul vremii? Pentru noi, româncele de poveste sunt femei care au creat, au făcut descoperiri în știință,...


Aug 7, 2022

Numele țării noastre a fost rostit de nenumărate ori în competiții de scrimă, mai ales odată cu apariția în concursuri a Anei Maria Brânză, românca de poveste care a câștigat 3 medalii olimpice și peste 20 de medalii mondiale și europene în cei 21 de ani de carieră în sport.


Aug 6, 2022

Ea este Smaranda Brăescu, iar în anul 2022 se împlinesc 90 de ani de la saltul istoric cu care a marcat recordul mondial la parașutism. Supranumită Regina Aerului, ea a fost prima paraşutistă româncă și prima aviatoare care a traversat Marea Mediterană cu un avion cu un singur motor.


Aug 6, 2022

Hariclea Darclée  a cântat 30 de ani pe cele mai mari scene ale lumii și a fost prima cântăreaţă de operă pentru care s-a compus în mod special un rol. Cu toate acestea, puțini dintre noi știm cu adevărat cât de faimoasă și de iubită a fost această româncă în întreaga lume. Iată povestea sa!